категорії: музика блоґ-запис

Музика і стиль життя

теґи: музика, рок, стилі музики

green_day_1Не знаю чому, але музика впливає на людей. Впливає на їхній світогляд, на думки, на емоції, на настрій....на життя. Чому? Що в такого в цих комбінаціях звукових хвиль? Чому вони так впливають на стан нашої душі?

Останні кілька дисятилітть активізувалися незліченна кількість субкультур: панки, готи, емо тощо. Не говорю, що їх не було раніше...можливо їх було менше, але вони були. Більшість з цих декадентських культур мають в своїй основі якийсь стиль музики, що і визначає напрям. "Кожен відривається під своє", як говорить моя подруга.

Єдина в цьому усьому проблема, на мій погляд, це те, що на ґрунті різниці смакових вподобань виникають суперечки і непорозуміння. Особисто я не маю жодних претензій до кожної з субкультур, хоча до жодної з них себе і не відношу. Так, я слухаю рок. І метал. І готику. І панк-рок. І емокор. І що з цього?!

Маю двох подруг: одна з них панк, а друга гот. Так вони не можуть між собою спілкуваться! І не через нелюбов одна до одної як до особистості, а через музику! Окремо це дві прекрасні людини, добрі і привабливі. Але якщо вони( не дай Бог) десь побачать одна одну, то сварку не оминути....і все чому? Бо вони, бачте, слухають різну музику...

Але суперечки між ними це просто ніщо в порівнянні з суперечками між рокоманами та тими, хто слухає поп або клубну музику. Тут може дійти і до бійки.

Хоча я постійно і шукаю відповіді, та ніяк не можу знайти: чому музика НАСТІЛЬКИ впливає на наш світоголяд?